Julkaisut

Asiaa naisena olemisesta. 

Kuinka tilaat

Voit tilata kirjoja suoraan yhdistykseltä joko sähköpostitse kirjamyynti@naistenkulttuuriyhdistys.fi

Voit myös käyttää tilauslomaketta sivuillamme.

Kirjoja voi tilata myös kirjeitse:

Naisten Kulttuuriyhdistys ry
Fredrikinkatu 39 C 22,
00120 Helsinki

PÄÄNAVAUS SELVIYTYMISEEN – VÄKIVALTAA KOKENEIDEN NAISTEN KÄSIKIRJA

Päänavaus_selviytymiseen_2021

Sirkka Perttu, Päivi Mononen-Mikkilä, Riikka Rauhala ja Päivi Särkkälä (1999)

Suomi tunnetaan maana, jossa naisen asemaa pidetään hyvänä. Siitä huolimatta naisiin kohdistuva väkivalta on vakava ongelma yhteiskunnassamme. Naisilla on suuri riski joutua väkivallan kohteeksi läheisissä suhteissa, erityisesti parisuhteissa. Tämä julkaisu on ensimmäinen suomalaiselle naiselle kirjoitettu käsikirja, joka ohjaa naista selviytymään ulos parisuhdeväkivallan kierteestä. Käsikirja auttaa naista tunnistamaan vallan ja kontrollin käyttöön perustuvaa väkivaltaa. Siinä tarkastellaan väkivallasta irrottautumiseen liittyviä kysymyksiä sekä lasten tilannetta. Käsikirja antaa väkivallan kohteena olevalle naiselle tietoa erilaisten palvelujen, kuten terveydenhuollon, poliisin ja turvakotien, käyttämisestä. Se sisältää myös lainopillista neuvontaa. Käsikirja on tehty parisuhdeväkivallasta selviytyneiden naisten ja ammattityöntekijöiden yhteistyönä.

PS pdf uusin 130715 (dragged)

64 sivua
15 euroa + postikulut
ISBN: 951-97930-1-1

rohkeus150highres

351 sivua
48 euroa + postikulut
ISBN: 951-95903-8-2

 

ROHKEUS PARANTUA - OPAS NAISILLE, JOTKA HALUAVAT SELVIYTYÄ LAPSUUDENAIKAISESTA SEKSUAALISESTA HYVÄKSIKÄYTÖSTÄ

Ellen Bass ja Laura Davies (1994)

Rohkeus parantua on innostava ja kattava opas, joka antaa rohkeutta ja toivoa lapsena seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi joutuneille naisille. Kirja tarjoaa havainnollisen kuvan paranemisprosessista: käytännöllisiä neuvoja ja tapausselostuksia, jotka pohjautuvat satojen haastateltujen kertomuksiin.

Kirjan tekijät, amerikkalaiset Ellen Bass ja Laura Davis lomittavat teoksessa henkilökohtaisia kokemuksiaan käytännön terapiatyössä hankittuihin valmiuksiin. Kirja on käännetty useille eri kielille.

 

NAINEN JA ISLAM

Najat Ouakrim (1998)

Nainen ja Islam -kirja on syntynyt samannimisen luentosarjan pohjalta. Se tarkastelee länsimaisen ihmisen silmin naisten monijakoista roolia islamilaisessa maailmassa. Teoksessa esitellään välähdyksenomaisesti erilaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä ja henkilöitä islamilaisen kulttuurialueen piiristä.

Kirjoittaja FL Najat Ouakrim on valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenaan yleinen historia. Tällä hetkellä hän työskentelee Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun historian ja yhteiskuntaopin lehtorina.

 

 

islam150highres

77 sivua
12 euroa + postikulut
ISBN: 951-97930-0-3

naiseksikasvanut150highres

190 sivua
13 euroa + postikulut
ISBN: 951-95903-6-6

NAISEKSI KASVANUT – FEMINISTIS-PSYKOANALYYTTINEN NÄKÖKULMA

Luise Eichenbaum ja Susie Orbach (1989)

Naisterapian uranuurtajat Luise Eichenbaum ja Susie Orbach pohtivat tässä Englannin ja Yhdysvaltojen bestsellerlistoille yltäneessä teoksessa niitä naisen psykologian keskeisiä ongelmia, jotka estävät naisia elämästä omana itsenään. Jokaisessa naisessa on tukahdutettu osa, "pikkutyttö". Nainen on joutunut torjumaan osan itsestään, koska hänen roolinsa hoivaajana ja kilttinä tyttönä eivät salli omien tarpeiden tai kielteisten tunteiden ilmaisemista. Tarvitseva ja torjuttu pikkutyttö aiheuttaa sekavia tunnetiloja sekä konflikteja ihmissuhteissa. Ja pikkutytön torjuminen jatkuu naissukupolvesta toiseen, sillä äidin ristiriitainen suhtautuminen omaan tarvitsevaan puoleensa välittyy tyttärelle. Kirja kertoo, kuinka tämä noidankehä voidaan murtaa.

 

VÄKEVÄÄ AKKAVÄKEÄ – NAISTEN KULTTUURIYHDISTYS 20 VUOTTA

Minna Helminen (2002)

Naisten kulttuuriyhdistys sai alkunsa Naisasialiitto Unionin siipien suojista joulukuussa 1979. Vuosien varrella yhdistys on julkaissut Akkaväki – Naisten ääni -lehteä, järjestänyt Naisten Joulumessuja, kustantanut naiskirjallisuutta ja pitänyt usean vuoden ajan yllä naisille tarkoitettua kirjakahvilaa Helsingin keskustassa.

Kulttuuriyhdistyksen ensisijaisena tehtävänä oli feministisen Akkaväki – Naisten Ääni -lehden julkaiseminen. Toinen sen keskeisistä toimintamuodoista oli Naisasialiitto Unionin aloittaman Naisten Joulumessut -perinteen jatkaminen. 

Runsaasti kuvitettu Naisten Kulttuuriyhdistyksen historia tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman suomalaisen naisliikkeen uusimpaan historiaan.

nkykirj

169 sivua
25 euroa + postikulut
ISBN: 951-97930-2-x

muita julkaisuja

Naisten Kulttuuriyhdistys on myös kustantanut yhdessä Nemo-kustannuksen kanssa sarjassa Kokonaisia Dorothee Söllen kirjan Raamatun vahvat naiset sekä Anna-Stina Nykäsen kirjan Parhaat puoleni.

Lisätietoja: NEMO-kustannus.